Home Projecten Kadaster Kadaster
Kadaster PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door martin   
zaterdag, 26 april 2008 14:02

Sedert kort is de Stichting in het bezit van kleurenscans van de oudste kadastrale plannen van de deelgemeenten Stein, Elsloo en Urmond.

Tevens worden momenteel de daarbij behorende Oorspronkelijke Aanwijstafels geautomatiseerd.

Bovendien is door de SGM vlak voor de naamswijziging software aangeschaft waarmee een koppeling kan worden gemaakt met de moderne kadastrale plannen van de gemeente.

Indien deze koppeling tot stand is gebracht kan worden begonnen met de automatisering van de Perceelsgewijze Kadastrale Leggers van de Gemeente Stein. Dit betekent dat op deze wijze zowel visueel als historisch de geschiedenis van percelen en panden zichtbaar wordt gemaakt vanuit de momentele situatie naar de periode van de invoering van het kadaster (1842).

Van daaruit zal het voor enkele deelgemeenten (zoals Elsloo) mogelijk zijn een reconstructie voort te zetten tot aan het begin van de zestiende eeuw.

Dit systeem zou op termijn ook voor de kadastrale afdeling van de gemeente een interessante bron kunnen vormen. In elk geval zal ze voor de gemeente, evenals alle overige belangstellenden, gratis toegankelijk worden gemaakt.