GRISNews nummer 29 Afdrukken
Geschreven door Jo Hoen   
vrijdag, 22 januari 2010 00:00

Redactie: Jo Hoen, Wilhelminastraat 16/27, 6131 KN Sittard
Tel. 046-4373876

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
File 029 d.d. 22 januari 2010

Vrijwilligersbijeenkomst

Het is weer lang stil geweest rond onze projecten. Dat heeft diverse oorzaken, niet in het minst door het bewaarheid worden van het befaamde gezegde: “De ouderdom komt met gebreken”. Maar daarover niet langer zeuren. We hebben desondanks niet stilgezeten en dus weer van alles te melden. En om dat uitgebreid te kunnen doen, beleggen we weer een vrijwilligersbijeenkomst

Zaterdag 27 februari 2010

in het Stadsarchief Sittard-Geleen,

gevestigd in kasteel Born, Kasteelhof 1 te Born.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur     Ontvangst met koffie en vlaai
10.30 uur     Bewoningsgeschiedenis. Mart Pfeifer geeft informatie over de stand van zaken bij dit project
12.00 uur     lunch
13.00 uur     Arie Marchal en Jo Hoen geven informatie over Gendalim 7, Webgris en de website ”Alle Limburgers”
14.30 uur     Vragen
15.00 uur     Sluiting

Parkeren bij voorkeur op de Markt in Born. De ingang van het Stadsarchief is aan de achter-kant van het gebouw (over het brugje).

In verband met de catering willen we graag tijdig weten op hoeveel deelnemers we moeten rekenen. Vandaar ons verzoek: meldt u vóór 13 februari aan bij Jo Hoen, bij voorkeur op emailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of  tel. 046-4373876.

Gendalim 7


We zijn begonnen aan het samenstellen van de database voor de nieuwe CD. Vriendelijk verzoek: als u een bestand klaar hebt, of bijna klaar hebt, meldt dat dan even bij Jo Hoen. U kunt het ook rechtsteeks naar Arie Marchal sturen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
Wilt u aan een nieuw bestand beginnen, maar u wilt weten wat nog ingevoerd moet worden, kijk dan op http://gris.lggi.nl Als u dan op “Ga naar de bronnen klikt”, komt u in een bestand waar u kunt zien wat al wel of niet is ingevoerd. Rood betekent: moet nog gedaan worden. Als er bij “Papieren kopie” iets is ingevuld, hebben we er ook kopieën van. Als u uw “bestelling” tijdig meldt, kunnen we ervoor zorgen dat het op 27 februari gereed ligt.
Als u kopieën wilt inleveren, kan dat ook op deze bijeenkomst.

Herhaalde oproep

Graag willen we weten wie nog met bepaalde registers bezig is en wie nog registers thuis heeft. We zijn bezig met de reorganisatie van onze administratie, maar daar hebben we uw hulp bij nodig. We sturen deze GRISNEWS nog aan alle ons bekende adressen, maar als u niet meer reageert, veronderstellen we dat u wilt stoppen. Als u helemaal wilt stoppen, laat ons dat dan ook even weten, dan schrap ik u uit de verzendlijst. Een aantal vrijwilligers heeft de vorige keer al gereageerd; die hoeven niet opnieuw te reageren.

Buitenland

Patrimonium Transcriptum Verlag maakt in Brühl scans van de kerkelijke registers in Nordrhein-Westfalen. Daarbij zijn er nogal wat van grensplaatsen in Duitsland en België. Onze stichting koopt die CD’s/DVD’s om ze ter beschikking te stellen van vrijwilligers die die plaatsen willen invoeren.
Hieronder volgt een lijst:

België
Baelen, Eupen, Eynatten, Henri-Chapelle, Kettenis, Raeren

Duitsland
Afden, Alsdorf, Bardenberg, Baesweiler, Breberen, Broich, Frelenberg, Herzogenrath, Höngen, Kleve, Marienberg, Merkstein, Saeffelen, Uebach, Waldfeucht, Wassenberg, Wehr

Wie een van deze plaatsen wil invoeren, gelieve contact op te nemen met Jo Hoen. Wie andere plaatsen zoekt ook!


Vrijwilligers


Er is nog werk genoeg te doen. We hebben dus nog altijd vrijwilligers nodig. Kent u een collega-genealoog, die misschien wel interesse heeft, vraag hem of haar dan om contact op te nemen met Jo Hoen of Tom Geuns.